Een workshop content mapping voor alter expo.

Door Stijn van Osch - 23.12.2015.
Alle letters van het alfabet door elkaar
Case

Als specialist in standenbouw richt alter expo zich exclusief op beurs- en congresorganisatoren. Hun sterkte? Inspirerende ontmoetingsplaatsen creëren door creatief om te gaan met bestaande modulestanden. Toen het bedrijf in 2014 besliste om een nieuwe website te lanceren, deed het een beroep op Punt als contentpartner. Met de hulp van content mapping maakte Punt alter expo wijs in hun nieuwe websitestructuur.

Een nieuwe website creëren begint bij een goede structuur. Daarom organiseerde Punt in het kantoor van alter expo een workshop om de structuur van de nieuwe site te creëren. We maakten ook van de gelegenheid gebruik om te bepalen hoe de verschillende content aan elkaar gelinkt kan worden.

Zo'n workshop was voor alter expo de uitgelezen kans om na te denken over hoe ze hun merk willen voorstellen.
Stijn Van Osch

Inzicht in de opbouw van wireframes.

Contentmapping zorgt ervoor dat je begrijpt waarom een UX-designer bepaalde keuzes maakt voor wireframes.
Stijn Van Osch

Om die bouwtekeningen begrijpelijker te maken, gebruikten we contentmapping. Bij contentmapping deel je je content op in verschillende delen. Doordat ze bij alter expo nu alle content los van elkaar zagen, werd hen duidelijk waarom bepaalde links werden gemaakt in de wireframes.

Onze aanpak, inzichten en conclusies formuleerden we in een gestructureerd document. Zo is duidelijk hoe de nieuwe informatiearchitectuur is ontstaan.

Ook interesse in een content workshop?

Heb je ook interesse in een workshop van Punt? Neem snel contact op met ons team en we bieden je de opleiding of workshop die jouw onderneming op koers helpt.

Tijd om werk te maken van je digitale content? Laat ons helpen!

Klaar om de content van jouw bedrijf onder de loep te nemen? Wil je meer informatie, of heb je interesse in onze diensten? Dan staan we voor je klaar. Laat hieronder van je horen, dan kijken we samen hoe we elkaar kunnen helpen.

Contact