Hoe Punt DreamLands online content verrijkte.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) - 09.03.2018.
Dreamland
Case

Zes maanden lang verhuisde onze copywriter Lazlo naar de kantoren van Colruyt Group in Halle en DreamLand in Lot. Daar fungeerde hij als een essentiële schakel tussen de inhoud die de marketingafdeling wilde delen en de webmasters die alles in de juiste vormgeving online plaatsen.

Copy op maat van het merk.

Uit gestructureerde marketingbriefings filterden we de relevante informatie die op banners en landingspagina’s zou verschijnen. Aanvullend verzorgde Punt persberichten die meer duiding gaven bij de laatste trends in de speelgoedsector, vaak gelinkt aan kantelmomenten zoals de start van de zomervakantie, of de paasvakantie.

Met de copy die we voor DreamLand schreven focusten we ons op twee peilers: de speelse ondertoon die het merk toegankelijk maakt, en de specifieke vormelijke regels die Colruyt Group steeds hanteert. Door duidelijk te definiëren welke toon DreamLand wil aanslaan in zijn communicatie, konden we snel en efficiënt copy aanleveren en bijsturen waar nodig.

Schrijven voor een groot doelpubliek.

Door de schaal waarop Colruyt Group en DreamLand opereert, is het belangrijk om ook op minder voor de hand liggende zaken te letten. Vooral bij copy voor wedstrijden zit het hem vaak in de details. Zo zorgden we voor waterdichte teksten waar niemand uit de context zou kunnen claimen recht te hebben op prijzen. Zo vermeden we de slagzin ‘Win deze prijs’, die veranderde naar ‘Maak kans op deze prijs.’ Het lijkt vaak onnozel, maar wanneer je een grote doelgroep aanspreekt, moet je op alles voorbereid zijn.

Doeltreffende social media copy.

Punt stond DreamLand bij in het schrijven van doelgerichte en aangepaste Facebookposts. Daarnaast ondersteunden we met onze copy de lancering van het nieuwe DreamLand Instagramaccount met teksten die zich eerst op de merkwaarden en dan pas de salesdoelstellingen van de keten richtten.

Zoek je een copywriter voor jouw digitale content?

Ben je op zoek naar een ervaren copywriter om jouw digitale content op maat van jouw doelpubliek te schrijven? Ontdek wat Punt voor jou kan betekenen.

Punt gaat voort onder Radikal

Samen staan we klaar om websites, campagnes, nieuwsbrieven en ander moois te creëren waarbij technologie, strategie, design en content hand in hand gaan.

Contacteer ons