Waarom calls-to-action duidelijk moeten zijn.

Door Sofie Sanders - 18.05.2017.
Call-to-action 'klik hier'
Artikel

Authenciteit, integriteit, eerlijkheid en waarheid: die basiswaarden vinden we bij Punt erg belangrijk. Daarom ijveren we altijd voor calls-to-action (CTA's) die zeggen waar het op staat. Geen 'klik hier's dus. Dat zulke calls-to-action wel even werken, weet iedereen. Maar ze helpen het imago van je bedrijf niet verder?

Een CTA met de boodschap 'Klik hier' is dé call-to-action bij uitstek, maar bij Punt liggen we er regelmatig wakker van. Op korte termijn werkt de knop, mensen zullen inderdaad klikken. Maar weten ze op voorhand waar ze terecht zullen komen? Achter zo'n knop kan je namelijk eender welke pagina steken.

Als je je klant met een call-to-action ergens naartoe lokt waar hij eigenlijk niet wil zijn, is de kans groot dat hij zich bedrogen zal voelen.

Soms werkt 'klik hier' wel.

In de juiste context kunnen 'Klik hier's wel. Zo stuurde De Standaard in samenwerking met Mortierbrigade eens een campagne de wereld in waar één van de slogans "De waarheid is dat een knop met 'klik hier' werkt." luidde.

Met de campagne verbindt de krant zich ertoe om altijd de waarheid te spreken. Ook in advertenties.
Sofie Sanders

Waarom kunnen we hier wel leven met een 'klik hier'? Omdat de krant de waarheid spreekt. Maar ook omdat de campagne een mooi voorbeeld is van hoe je je kernwaarden over de hele lijn doortrekt.

Denk op lange termijn.

De campagne van De Standaard was een knap staaltje marketing, toch raden we je aan om niet mee te springen op de 'Klik hier' - kar. Op lange termijn blijft het belangrijkste dat je een vertrouwensrelatie kan opbouwen met je publiek, en daarvoor gebruik je beter eerlijke en goed uitgedachte CTA's.

Wil je meer weten?

Meer weten over doordachte CTA's? Punt helpt je heldere en duidelijke actieknoppen te maken.

Punt gaat voort onder Radikal

Samen staan we klaar om websites, campagnes, nieuwsbrieven en ander moois te creëren waarbij technologie, strategie, design en content hand in hand gaan.

Contacteer ons